Budweiser beer
Mateja

Brdo piva će propasti: tisuće limenki nagomilane u skladištu nakon zabrane alkohola na stadionima

Gigant Budweiser sponzor turnira sada može prodavati samo bezalkoholnu verziju svog piva na stadionima. Veliki su izgledi da će ogromne količine zaliha biti protraćene.

Tisuće limenki piva Budweiser ostalo je nagomilano u skladištu nakon 11-satne odluke o zabrani prodaje alkohola na stadionima. Div u proizvodnji pića najavljen je kao jedan od sponzora turnira i dobio je monopol za prodaju piva na terenu, ali sada ondje može prodavati samo svoju verziju svog piva bez alkohola. 

Bijesni nogometni navijači počeli su zahtijevati povrat novca od šefova Svjetskog prvenstva kada je odluka donesena u petak, što se smatralo uslijed pritiska katarske kraljevske obitelji . Zbog toga se Budweiser suočava s mogućnošću da će velike količine zaliha sada biti protraćene, izvještava The Sun.

Međutim, sada je ponudio limenke piva naciji koja nakon turnira izađe kao pobjednik. Pisalo je: ‘Novi dan, novi tweet. Pobjednička zemlja dobiva Buds. Tko će ih dobiti?’ 

Dolazi nakon što se Budweiser rugao objavi da će alkohol biti zabranjen na stadionima u petak, tvitajući ‘pa, ovo je nezgodno…’ prije nego što je izbrisan. 

Budweiser je ostao s tisućama limenki viška piva nakon 11-satne odluke o zabrani prodaje alkohola na stadionimaBudweiser je ostao s tisućama limenki viška nakon odluke o zabrani prodaje alkohola na stadionima

 

Radnici su slikani u baru Budweiser na otvaranju FIFA festivala navijača u Dohi, u Kataru, u subotuRadnici slikani u baru Budweiser na otvaranju FIFA festivala navijača u Dohi, u Kataru

Izuzeća za Svjetsko prvenstvo ranije su značila da navijači mogu kupiti pivo u posebnim ‘zonama za navijače’ ili na stadionima.

No čini se da je Katar prekršio dio tog dogovora, što znači da se pivo sada može prodavati samo unutar ‘zona za navijače’.

Pinte će koštati 12 funti, bit će dostupne samo u određeno vrijeme, a svaka osoba bit će ograničena na najviše četiri kako bi se spriječilo opijanje.

Navijači koji gledaju utakmice na Svjetskom prvenstvu neće moći kupiti alkohol na licu mjesta, već će ga moći kupiti samo u određenim zonama za navijače udaljenim od stadionaNavijači koji gledaju utakmice na Svjetskom prvenstvu neće moći kupiti alkohol na licu mjesta, već će ga moći kupiti samo u određenim zonama za navijače udaljenim od stadiona
Prazni štandovi Budweisera, koji bi prodavali pivo navijačima prije i poslije utakmica, sada stoje prazni i umjesto njih moći će se prodavati samo Bud ZeroPrazni štandovi Budweisera, koji bi prodavali pivo navijačima prije i poslije utakmica, sada stoje prazni i umjesto njih moći će se prodavati samo Bud Zero

Anheuser-Busch InBev, pivarski div koji posjeduje Bud i desetke drugih marki piva, rekao je da se i dalje raduje ‘slavljenju nogometa s našim potrošačima’, ali neke prodaje ne mogu krenuti zbog ‘okolnosti izvan naše kontrole’.

U priopćenju od petka, InBev nije spomenuo moguću pravnu akciju zbog ugovora od 75 milijuna dolara koji ima s Fifom, a koji mu daje ekskluzivna prava na prodaju piva na utakmicama Svjetskog prvenstva. 

Doha bi se također mogla suočiti s pravnim postupkom, budući da je potpisala ugovore kojima pristaje na ‘poštivanje Fifinih sponzora’.