sberbank
Borna

Direktor Sberbanka:
Prodaja udjela u Fortenovi je završena i pravomoćna

Nakon prodaje 43 posto vlasničkog udjela najveće ruske banke u Fortenu arapskom investitoru Saifu bin Marhanu Alketbiju, direktor Sberbanke Herman Gref isključio je mogućnost raskida kupoprodajnog ugovora, javlja ruska novinska agencija Tass.

“Nema rizika da će transakcija biti ometena jer je dovršena”, rekao je Herman Gref novinarima na marginama foruma Finopolis u Moskvi. “Transakcija je provedena potpuno korektno, sve procedure su provedene u skladu sa svim ruskim i međunarodnim pravnim normama. Prema našem uvjerenju, dali smo hrvatskim vlastima sve mogućnosti da završe transakciju”, rekao je direktor najveće ruske banke.

Sberbank je prošle srijede priopćio da je svoj nešto više od 43 posto vlasničkog udjela u hrvatskoj grupi Fortenova, koja među ostalima posjeduje i Mercator, prodao Saifu bin Marhanu Alketbiju , investitoru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata .

Forten i hrvatska Vlada tvrde da nisu znali za prodaju. Nakon objave vijesti u medijima, Fortenova je objavila da je imovina Sberbanka pod sankcijama i za takve transakcije potrebno je ishoditi dopuštenja nadležnih tijela, a hrvatska Vlada najavila je da će sve “relevantne činjenice” provjeriti nadležna tijela.