Sanna-Marin-5-
Mateja

Finska premijerka svoje obveze nije zanemarila zbog zabava

Finska premijerka Sanna Marin nije zanemarila svoje premijerske dužnosti niti je prekršila zakon posjećujući zabave, utvrdio je finski kancelar pravosuđa nakon što je u kolovozu procurio video s zabave na kojem se vidi kako premijerka pleše slušajući, između ostalog, komentare o kokainu.

Nakon što je u kolovozu objavljena snimka kontroverzne zabave , o kojoj su tada prenijeli brojni svjetski mediji, ured finske kancelarke pravosuđa zaprimio je desetke pritužbi na ponašanje finske premijerke Sanne Marin , javljaju strane novinske agencije.

Video prikazuje 36-godišnjeg premijera kako pleše i tulumari s prijateljima i nekim finskim slavnim osobama u privatnom stanu, a kasnije s njima posjećuje dva bara. Neki finski novinari tvrdili su da su na snimci čuli i komentare o drogama, posebice kokainu.

Ubrzo nakon toga u javnost je procurila još jedna snimka na kojoj se vidi kako Marin pleše u noćnom klubu s 39-godišnjim finskim pjevačem i glumcem Olavijem Uusivirtom . Nakon objave prve snimke Marin je objavila da je dobrovoljno pristupila testu na droge koji je kasnije bio negativan.

Nakon što je ispitao pritužbe, kancelar pravosuđa Tuomas Poysti danas je objavio nalaze da Marin nije zanemarila svoje dužnosti premijerke prisustvovanjem zabavi. Ne postoji “nikakav razlog za sumnju da je premijerka u obavljanju svoje dužnosti postupila nezakonito ili zanemarila službenu dužnost”, zaključio je.

Kancelar pravde neovisni je ured odgovoran za nadzor zakonitosti vladinih aktivnosti i kojem svaki građanin može podnijeti pritužbu, prenosi francuska novinska agencija AFP.