ivanka trump 2
Vedran

Ivanka Trump: Tatina curica upadljiva svojom odsutnošću

Odavno prepoznata kao njegovo najdraže dijete, odbijanje Ivanke Trump da se pridruži očevoj kampanji lišava ga savjetnika i prikupljača sredstava s dosegom kakav nema nitko drugi u njegovoj orbiti.

Ivanka Trump, 41, mogla je lutati u Ovalnom uredu i izlaziti iz njega kao nitko drugi u Trumpovom zapadnom krilu i smatrana je osobom koja može prenijeti istinu kući čak i ako je njezin stvarni posao nebulozan.

Ali taj je utjecaj oslabio tijekom njegova predsjedničkog mandata, a njezina nesposobnost da odvrati oca od poticanja mafijaškog nasilja na američkom Kapitolu 6. siječnja prošle godine bila je kap koja je prelila čašu.

Nakon vjenčanja Tiffany, njezine polusestre, pojavila su se izvješća da je Trump molio svoju najstariju kćer da se pojavi uz njega na pokretanju kampanje, ali ona je već odlučila.
“Nikada se ne bi vratila tom životu”, rekao je izvor u Mar-a-Lagu.

Njezina moć i utjecaj bili su najveći u danima nakon Trumpove pobjede 2016., kada je fotografirana kako sjedi na sastanku svog oca, tada novoizabranog predsjednika, i Shinza Abea, tadašnjeg japanskog premijera, u Trump Toweru.

U 2019. ona se od sve Trumpove djece najviše spominjala u njegovim govorima i intervjuima. Ali sljedeće godine su je uzurpirali Don Jr i Eric, njezina dva brata koji su ostali izvan administracije kako bi vodili Trumpovu organizaciju.
Pričalo se da joj nedostaje njezin stil života s Manhattana i uglavnom liberalni prijatelji, od kojih su je neki prekinuli kad se sve dublje zapetljala s upravom.

Njezini prioriteti, usredotočeni na smanjenje poreza za odgoj djece i “osnaživanje žena”, sve su više odudarali od kulturnih ratova koje je zagovarao Don Jr.

Kad je Ivanka Trump ranije ove godine htjela poraditi na svom imidžu, pozvala je fotografe da je snime kako dijeli kutije s hranom siromašnima. Don Jr je više volio biti snimljen kako puca iz snažnog automatskog oružja, kao što je to bio slučaj u travnju u predizbornom videu za Erica Greitensa , kandidata za Senat za Missouri. “Utjerivanje straha u srca liberala posvuda, ljudi”, rekao je Trump mlađi u videu. Greitens je izgubio.

Dubina razdora s njezinim ocem bila je očita kada je 6. siječnja dala video dokaz odboru koji je podržao Billa Barra, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, da nije bilo znakova značajne prijevare na izborima. Trump je napao. “Ivanka Trump nije bila uključena u gledanje ili proučavanje izbornih rezultata. Odavno se odjavila i, po mom mišljenju, samo je pokušavala iskazati poštovanje prema Billu Barru,” rekao je.

Kampanji će nedostajati njezine sposobnosti prikupljanja sredstava. Dok je Don Jr popularan jer može razdražiti široku publiku napadima na demokrate i neomiljene republikance, Ivanka Trump je 2020. radila u krugu koktela sa šampanjcem, prikupivši više od 15 milijuna dolara.

Roger Stone, Trumpov savjetnik za napadače, nije skrivao svoj prezir prema liberalnim tendencijama Ivanke Trump i njezina supruga Jareda, koji su se pojavili na predstavljanju u utorak navečer. U dokumentarcu ranije ove godine, Stone mu je navodno doviknuo preko telefona: “Jebeš ti i tvoja kći kučka koja se bavi abortusom.”
Unatoč tome, Ivanka je bila najtraženiji govornik iz obitelji Trump na izborima 2020. nakon što njezin otac i njezina odluka da odustane sugeriraju da se kampanja već bori da izgradi širu koaliciju koja će joj biti potrebna za uspjeh.

Ivanin dom s uzorkom leoparda nudi lijepo mjesto za 26 milijuna dolara

Gradska kuća s pet spavaćih soba ima knjižnicu s temom životinjskog uzorkaGradska kuća s pet spavaćih soba ima knjižnicu s temom životinjskog uzorka

Gradska kuća Ivane Trump na Manhattanu stavljena je na tržište za 26,5 milijuna dolara nakon njezine smrti u srpnju (piše Shayma Bakht).

Kuća od 8000 kvadratnih stopa, renovirana kako bi odgovarala kićenom stilu osamdesetih Trumpovog portfelja nekretnina, ima kupaonicu od ružičastog mramora, knjižnicu s uzorkom leoparda i hodnike sa stropovima obojanim zlatom. Agenti su rekli da bi većina potencijalnih kupaca željela izvršiti preinake.

Ivana Trump, koja je s Donaldom Trumpom, bivšim predsjednikom, bila u braku gotovo 15 godina, pronađena je mrtva nakon pada u peterosobnoj kući. Imala je 73 godine. Kupila je nekretninu za oko 2,5 milijuna dolara 1992. – godine kada je njezin razvod okončan.

Najmlađi sin para, Eric Trump (38), rekao je za The Wall Street Journal da je imovina u New Yorku bila “posljednji posjed na svijetu kojeg bi se ikada riješila”. Njezino je imanje potvrdilo da će prihod od prodaje biti podijeljen između njezino troje djece.