maxresdefault.webp
Mislav

TikTok u pet točaka – kratki vodič za ‘laike’

TikTok je već neko vrijeme najbrže rastuća društvena mreža, posebice među mladima, a iako zahtijeva potpuno drugačiji pristup od primjerice Facebooka , Instagrama ili Twittera , nije teško vidjeti u čemu je njegova čar. Ako ste razmišljali o učlanjenju ili ste tek počeli koristiti TikTok, pripremili smo par kratkih uputa kako i što.

1. TikTok je video

Osnovni element TikToka je video, tekstovi i linkovi su sasvim sporedni. TikTok je društvena mreža posvećena komunikaciji putem videa. Kratki isječci predstavljaju priču ili zabavni trend, a korisnici traže one na koje će se što prije navući. Najprije je duljina videa bila ograničena na 15 sekundi, kasnije su je produljili na 60 sekundi, zatim na 3 minute, a nedavno čak i na 10. Ali to ne znači da morate napraviti cijeli film! Pokušajte većinu svojih videozapisa ograničiti na manje od minute, ako je moguće manje od 30 sekundi.

2. Pratite svoje prijatelje i otkrivajte nove trendove

Slično drugim društvenim mrežama, TikTokov algoritam nudi sadržaje ljudi koje pratimo, uz teme za koje smatra da su nam bliske. Pregledom objava i interakcijom sa sadržajem i ljudima, algoritam dobiva uzorak naših interesa (npr. humor, glazba, komedija, sport, ples…) i nudi srodne sadržaje. Na taj način možemo brzo otkriti zanimljive kreatore i priče koje nas privlače.

3. Snimajte video uz intuitivno i zabavno sučelje

TikTok ima atraktivno sučelje za snimanje sadržaja s mnogo postavki i mogućnosti prilagodbe. Ovako napravljen video možda neće biti nominiran za Oscara ili zauvijek, ali nam omogućuje jednostavan način da izrazimo svoju kreativnost, čak i ako su nam alati za snimanje i montažu videa potpuno novi. Ako to ne shvatite odmah, možete brzo pronaći upute, savjete i tajne trikove za stvaranje na samom TikToku. Pokušajte s hashtagovima #tiktoktutorial, #tiktoktips, #howtotiktok i slično.

4. Koristite ključne riječi da pronađete i označite svoj sadržaj

Slično Instagramu i Twitteru, TikTok označava sadržaj ključnim riječima (# ili hashtag), što olakšava pretraživanje. Dakle, prilikom pretraživanja možete biti sigurni da će npr. #funny pronaći hrpu smiješnih klipova, a ako sami snimate skeč, svakako ga opremite ovom ključnom riječi.

5. Pronađite i pratite Tik Tok račun Hrvatskom Telekomu

Hrvatski Telekom prisutan je na mnogim društvenim mrežama i, naravno, također na TikTok -u . Naš profil možete pronaći pod korisničkim na google tražilici, a na njemu se nalazi sve veći broj klipova koji na zabavan način predstavljaju našu ponudu, nove telefone i druge uređaje, ali i nagradne igre .