rock aldo
Mateja

Tisuće kamenja i 300 sati rada za sliku Cristiana Ronalda ili Rock-alda

Umjetnik je proveo 300 sati rekreirajući Cristiana Ronalda, umjetničke alate i materijale - ruke i tisuće kamenčića skupljenih na plaži. Justin Bateman upotrijebio je tisuću kamenčića za stvaranje Rock-alda i nada se da će uhvatiti karakter i izvrsnost zvijezde.

Justin Bateman postavio je još jedan milijunti kamen nakon što je dovršio svoj 60. kameni portret. Prethodni rad ovog 46-godišnjaka uključuje rekreaciju Mona Lise Leonarda da Vincija, koju je nazvao Stona Lisa, i Djevojke s bisernom naušnicom Johannesa Vermeera, koju je nazvao Djevojka sa šljunčanom naušnicom. Trebalo mu je 300 sati da stvori imidž portugalske nogometne zvijezde Ronalda koji je nedavno napustio Manchester United nakon kontroverznog intervjua s Piersom Morganom. Britanski umjetnik složio je portret na plaži u blizini svog sadašnjeg doma u Chiang Maiju, Tajland.

Umjetnik Bateman iz Portsmoutha rekao je medijima: “Trebalo mi je nekoliko tjedana da ga napravim. Razvrstavanje kamenčića u odgovarajuću veličinu i boju zahtijeva vrijeme, ovisno o složenosti portreta.

Cristiano Ronaldo

“Proveo sam 50 sati da skupim prave kamenčiće. Detaljniji komadi koje izrađujem zahtijevaju pažljiv odabir boja i veličina kako bi se učinkovito povezali. Aranžman je trajao više od 130 sati. Teško je predvidjeti koliko će slika trajati jer postoji toliko mnogo varijabli. Ne znam puno o nogometu, ali znam o odlučnosti, požrtvovnosti i predanosti u postizanju ciljeva. Nadam se da sam uhvatio te karakteristike Cristiana na portretu.”